Bog "At leve med AD(H)D som kvinde"

I sommeren 2023 udgav jeg bogen "At leve med AD(H)D som kvinde" skrevet sammen med min datter og læge Eva Poulsen og med hjælp fra journalist Christina Wex og med interviews af 8 af mine modige kvindelige patienter med ADHD.

ADHD og ADD er opmærksomhedsforstyrrelser, der påvirker adskillige aspekter af livet, og som kan vise sig på forskellig vis med en myriade af symptomer. AD(H)D overses hyppigt hos kvinder, og målgruppen for denne bog er kvinder, der mistænker, at de kan have en opmærksomhedsforstyrrelse eller allerede lever med AD(H)D, samt deres pårørende og fagpersoner. 

Bogen beskriver, hvordan symptomerne på AD(H)D ændrer sig i takt med kroppens hormonelle svingninger, fx i puberteten, igennem menstruationscyklus, ved graviditet og i overgangsalderen. Bogen indeholder en grundig beskrivelse af symptomer, udredning og behandling, samt hvordan forstyrrelsen adskiller sig fra andre psykiatriske lidelser.  I bogen fortæller en række kvinder om deres liv med AD(H)D, herunder udfordringer og glæder i en hverdag med uddannelse, arbejdsliv, parforhold og familieliv samt kampen for at nå frem til den rigtige diagnose. 

Forfattere:

Charlotte Jokumsen (f. 1963) Uddannet læge ved Aarhus og Københavns Universitet. Privatpraktiserende psykiater i Silkeborg med speciale i ADHD og ADD hos kvinder. Underviser, foredragsholder, forfatter og medvirkende i flere podcasts om ADHD. 

Eva Poulsen (f. 1992) Uddannet læge ved Aarhus Universitet. Læge på Operation og Intensiv på Regionshospital Viborg. Bachelor i psykologi ved University of Colorado, ACT-terapeut og stifter af Studenterlinjen. 

Christina Wex (f. 1964) Journalist og forfatter. Har bl.a. tidligere udgivet Forklædt som normal om en ung pige med ADHD.

Bogen kan købes på klinikken, i forbindelse med undervisning og foredrag, og hvor du ellers køber dine bøger. 
Bogen fås også som lydbog.